piątek, 2 września 2016

TAGLIATELLE
SOJOWE

Wygląda jak dżdżownice :) to największy atut tego dania! Mój syn był zachwycony :)

makaron sojowy tagliatelle firmy Vitaquell (bezglutenowe)
marchewka
żółta cukinia
czerwona i biała cebula 
pomidory
oliwa z oliwek
sól himalajska lub morska - według uznania

{ Przygotowanie }

Pokrój cukinię w talarki a talarki w paski szerokości ok 5mm, cebulę w piórka - posól i pozostaw na ok 15 min aż puszczą sok. Marchewkę potnij w cienkie paski nożem do jullienne, dodaj 4 łyżki oliwy z oliwek i duś pod przykryciem na średnim ogniu ok 7min. Dodaj sparzone pomidory pokrojone w talarki i duś jeszcze 7min. 
Przełóż na głęboki talerz i wszystko skrop jeszcze oliwą z oliwek. Jeśli lubisz wkrój garść świeżej natki pietruszki. Cały obiad gotowy w 20min ;) 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz