TAGLIATELLE
SOJOWE
Wygląda jak dżdżownice :) to największy atut tego dania! Mój syn był zachwycony :)
makaron sojowy tagliatelle firmy Vitaquell (bezglutenowe)
marchewka
żółta cukinia
czerwona i biała cebula
pomidory
oliwa z oliwek
sól himalajska lub morska - według uznania
{ Przygotowanie }
Pokrój cukinię w talarki a talarki w paski szerokości ok 5mm, cebulę w piórka - posól i pozostaw na ok 15 min aż puszczą sok. Marchewkę potnij w cienkie paski nożem do jullienne, dodaj 4 łyżki oliwy z oliwek i duś pod przykryciem na średnim ogniu ok 7min. Dodaj sparzone pomidory pokrojone w talarki i duś jeszcze 7min.
Przełóż na głęboki talerz i wszystko skrop jeszcze oliwą z oliwek. Jeśli lubisz wkrój garść świeżej natki pietruszki. Cały obiad gotowy w 20min ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz