Z JARMUŻU
To jest przysmak całej moje rodziny! Proste w przygotowaniu a stanowią świetny dodatek do obiadu lub przekąskę.
5 liści jarmużu
1 łyżka oliwy z oliwek
sól himalajska
pieprz świeżo zmielony
{ Przygotowanie }
Liście jarmużu dokładnie opłucz pod bieżącą wodą, poszarp na małe kawałki usuwając twardy grzbiet liścia. Przełóż do miski, dodaj oliwę z oliwek, szczyptę pieprzu i soli. Jeśli lubisz bardzo pikantne możesz dodać odrobinę papryczki chili. Wymieszaj liście tak aby wszystkie obtoczyły się w oliwie i przyprawach. Na blasze rozłóż papier do pieczenia. Ułóż liście tak aby się nie nakrywały - w jednej warstwie. Rozgrzej piekarnik na 200 stopni C termoobieg i piecz ok 5-7 min pilnując żeby liście się nie spaliły. Mają być chrupiące ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz