czwartek, 24 maja 2018

Pulpa pomidorowa

Pulpa pomidorowa
 
Naprawdę, nie lubię płacić za opakowanie kiedy i tak wiem, że go wyrzucę...
Dlatego od lat kupuję i promuję w moim kiosku ekologicznym "big paki" - duże opakowania sprzedawane przez producentów ekologicznej żywności w papierowych torbach po 5kg / 10kg / 20kg. Dzielę się nimi z przyjaciółmi lub sprzedaję w Bio Bistro na wagę. Cena spada o 2zł - 10zł za 1kg! To naprawdę spora oszczędność kiedy wiem, że i tak używam tych produktów stale!
I taka jest też historia ekologicznej pulpy - przetartych pomidorów bez żadnych dodatków i konserwantów!
2,5 l opakowanie pulpy, rozlewam do 0,5 l słoików, dodaję najróżniejsze przyprawy (bazylię, oregano, paprykę cayenne, cynamon), tworząc smaki jakie najbardziej lubię, myśląc o ich leczniczych właściwościach, wkładam do zamrażarki i gotowe! Rozmrażam wieczór wcześniej lub w ciepłej wodzie kiedy zapomnę... i już!
To takie proste!