poniedziałek, 9 listopada 2015


KULKI ZDROWIA
ENERGETYCZNA PRZEKĄSKA


Migdały lub orzechy włoskie / Cynamon / 
Sok z pomarańczy / Kakao / Daktyle / Wanilia / Jagody goji / Wiórki kokosowe

330g prażonych migdałów lub orzechów włoskich 
1/2 łyżeczki cynamonu
sok z 1 pomarańczy
3 łyżeczki prawdziwego kakao (
używam Kakao Fair Traid Bio - Terra Etica Cafe Michel)
20 wypestkowanych daktyli 1 łyżeczka startej wanilii
wiórki kokosowe / kakao / jagody goji - do obtaczania


{ Przygotowanie }

Namocz daktyle w gorącej wodzie aż zmiękną - odcedź.
Zmiksuj je na gładką masę w thermomix’e lub blenderem. Dołóż pozostałe skłądniki i mieszaj aż wszystkie się połączą.
Jeżeli używasz thermomix, orzechy powinny delikatnie się poszatkować na obrotach nie większych niż 4-5, jeżeli mieszasz skłądniki w misce, pokrój orzechy na drobne kawałki.
Masę formuj w nieduże kulki, które następnie obtocz na zmianę w kakao, wiórkach kokosowych i jagodach goji (jagody goji możesz również dołożyć do masy).
schłodzone.
W ten sposób masz zawsze pod ręką zdrową przekąskę... do kawy albo dla dzieci do szkoły! 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz