środa, 10 sierpnia 2016


ZIEMNIAKI 


Z SZAŁWIĄ


Takie ziemniaki nie potrzebują żadnych dodatków. Mogą być ciepłą, szybką przekąską kiedy czujesz, że nie masz ochoty spędzać zbyt wiele czasu w kuchni... a ziemniaki możesz obrać na tarasie :)


młode ziemniaki
świeże gałązki szałwi
oliwa z oliwek
sól himalajska


{ Przygotowanie }

Obierz kilka ziemniaków młodych ze skórki. Pokrój na pół księżyce. Ułóż w naczyniu żaroodpornym i posyp delikatnie solą himalajską. Nie za dużo, młode ziemniaki mają delikatnie słodki smak i można go łatwo "stracić" nadmiernym soleniem. Polej ziemniaki oliwą, ok 3 łyżek. Ułóż gałązki szałwii na ziemniakach. Włóż do piekarnika rozgrzanego na 220 stopni C, termoobieg, na 30 min lub do momentu kiedy ziemniaki zrumienią się.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz