JOGURT JAGLANY
Z OWOCAMI
Jeśli chcecie w jakiś sposób ukryć kaszę jaglaną pod postacią innego produkty to ten jogurt jest chyba wystarczającym kamuflażem :)
2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej (gotowana z odrobiną soli himalajskiej i oleju kokosowego)
łyżka oleju kokosowego
mleko ryżowe
garść zamrożonych borówek leśnych lub amerykańskich lub innych owoców
{ Przygotowanie }
1 porcja
Przestudzoną kaszę jaglaną, zamrożone borówki i olej kokosowy zmiksuj blenderem ręcznym z dodatkiem mleka kokosowego lub wody w takiej ilości, żeby uzyskać konsystencję jogurtu. Przełóż do kieliszka, udekoruj kilkoma zamrożonymi borówkami i gotowe!
Wincent lubi kaszę jaglaną pod każdą postacią, ledwo zdążyłam zrobić zdjęcie :) ale jest to tak pyszny deser, że nawet dzieci nie lubiące kaszy jaglanej nie powinny się zorientować co tak naprawdę wchodzi w jego skład ;)
Jeśli chcecie zrobić większą ilość jogurtu, możecie zmiksować składniki w thermomixie 10 obr 20s. Będzie jeszcze bardziej aksamitny w konsystencji!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz