czwartek, 18 sierpnia 2016

JOGURT JAGLANY 
Z OWOCAMI

Jeśli chcecie w jakiś sposób ukryć kaszę jaglaną pod postacią innego produkty to ten jogurt jest chyba wystarczającym kamuflażem :) 


2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej (gotowana z odrobiną soli himalajskiej i oleju kokosowego) 
łyżka oleju kokosowego
mleko ryżowe

garść zamrożonych borówek leśnych lub amerykańskich lub innych owoców


{ Przygotowanie }

1 porcja

Przestudzoną kaszę jaglaną, zamrożone borówki i olej kokosowy zmiksuj blenderem ręcznym z dodatkiem mleka kokosowego lub wody w takiej ilości, żeby uzyskać konsystencję jogurtu. Przełóż do kieliszka, udekoruj kilkoma zamrożonymi borówkami i gotowe! 
Wincent lubi kaszę jaglaną pod każdą postacią, ledwo zdążyłam zrobić zdjęcie :) ale jest to tak pyszny deser, że nawet dzieci nie lubiące kaszy jaglanej nie powinny się zorientować co tak naprawdę wchodzi w jego skład ;) 
Jeśli chcecie zrobić większą ilość jogurtu, możecie zmiksować składniki w thermomixie 10 obr 20s. Będzie jeszcze bardziej aksamitny w konsystencji!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz