poniedziałek, 30 listopada 2015


WARZYWA Z PIECA
Myślę, że wobec takich warzyw nikt nie pozostanie obojętny - nawet najwięksi, warzywni niejadkowie To bardzo łatwe i niezobowiązujące danie. Można jeść je bez niczego lub z dodatkiem kaszy jag- lanej, gotowanej na sypko lub 
z naleśnikami gryczanymi. Z rybą...lub.... z mięsem… hmm, to przecież wegetariański blog!

dynia piżmowa batat
cukinia bakłażan pasternak burak

cebula czerwona ziemniaki
ząbki czosnku
sól morska
olej do smażenia



{ Przygotowanie }

Można użyć wymienionych warzyw w dowolnej ilości i proporcji lub wybrać inne. Jeżeli pokroisz kapus†ę białą lub czerwoną, koniecznie ułuż ją na spód - całość będzie smakować jak duszonki z ogniska!
Pokrój warzywa na nieduże kawałki. Ziemniaki daj na samą górę - będą najbardziej spieczone i chrupiące.
Piekarnik nastaw na 220C. Piecz przez ok 30 min aż warzywa się zarumienią.
Ułuż na talerz lub na naleśniki. Polej oliwą z oliwek! Smacznego, jestem pewna! :) 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz