WARZYWA Z PIECA
Myślę, że wobec takich warzyw nikt nie pozostanie obojętny - nawet najwięksi, warzywni niejadkowie To bardzo łatwe i niezobowiązujące danie. Można jeść je bez niczego lub z dodatkiem kaszy jag- lanej, gotowanej na sypko lub
z naleśnikami gryczanymi. Z rybą...lub.... z mięsem… hmm, to przecież wegetariański blog!
dynia piżmowa batat
cukinia bakłażan pasternak burak
cebula czerwona ziemniaki
ząbki czosnku
sól morska
olej do smażenia
{ Przygotowanie }
Można użyć wymienionych warzyw w dowolnej ilości i proporcji lub wybrać inne. Jeżeli pokroisz kapus†ę białą lub czerwoną, koniecznie ułuż ją na spód - całość będzie smakować jak duszonki z ogniska!
Pokrój warzywa na nieduże kawałki. Ziemniaki daj na samą górę - będą najbardziej spieczone i chrupiące.
Piekarnik nastaw na 220C. Piecz przez ok 30 min aż warzywa się zarumienią.
Ułuż na talerz lub na naleśniki. Polej oliwą z oliwek! Smacznego, jestem pewna! :)
Myślę, że wobec takich warzyw nikt nie pozostanie obojętny - nawet najwięksi, warzywni niejadkowie To bardzo łatwe i niezobowiązujące danie. Można jeść je bez niczego lub z dodatkiem kaszy jag- lanej, gotowanej na sypko lub
z naleśnikami gryczanymi. Z rybą...lub.... z mięsem… hmm, to przecież wegetariański blog!
dynia piżmowa batat
cukinia bakłażan pasternak burak
cebula czerwona ziemniaki
ząbki czosnku
sól morska
olej do smażenia
{ Przygotowanie }
Można użyć wymienionych warzyw w dowolnej ilości i proporcji lub wybrać inne. Jeżeli pokroisz kapus†ę białą lub czerwoną, koniecznie ułuż ją na spód - całość będzie smakować jak duszonki z ogniska!
Pokrój warzywa na nieduże kawałki. Ziemniaki daj na samą górę - będą najbardziej spieczone i chrupiące.
Piekarnik nastaw na 220C. Piecz przez ok 30 min aż warzywa się zarumienią.
Ułuż na talerz lub na naleśniki. Polej oliwą z oliwek! Smacznego, jestem pewna! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz